Sevgiliniz için Hangi Evlilik Yüzüğünü Seçmelisiniz?

Biricik sevgiliniz, hayatınızın aşkı, ömrünüzün geri kalanını geçirmek istediğiniz gönlünüzün sahibine evlilik teklifi etme zamanı geldiyse eğer bu anı ölümsüz kılacak evlilik yüzüğünü seçmenize yardımcı olabiliriz. Evlilik tekliflerinin edildiği bahar ayları adeta nikahtan önce atılan ilk adım, yeşeren ilk tomurcuklardır. Sevginizin en zarif, kusursuz ve cömert simgesi olan hediye yüzükler arasından seçim yapmak ilk bakışta zor görünebilir. Fakat partneriniz için doğru yüzük seçmek aşağıda verdiğimiz önerilerden sonra keyifli bir sürece dönüşecektir.

Partnerinizin El Yapısını Göz Önünde Bulundurun

Sevgilinize hediye edeceğiniz, evlilik teklifinizi süsleyeceğiniz yüzüğü seçerken dikkat edeceğiniz ilk unsurlardan biri partnerinizin el yapısıdır; uygun modelleri belirledikten sonra sizin ve sevgilinizin zevkine göre seçimler yapmaya başlayabilirsiniz. Örneğin daha küçük elli ve ince parmaklı kadınlar için zarif ve minimal yüzükler daha doğru bir tercih olabilir. Uzun parmaklar için ise yüzük modeli seçerken daha özgür olabilir, partnerinizin zevkini kolaylıkla ön planda tutabilirsiniz.

Doğru Yüzük Ölçülerinde Seçtiğinizden Emin Olun

Sevginizi ölümsüzleştireceğiniz evlilik teklifi yüzüğünü seçerken doğru ölçülerde sipariş verdiğinizden emin olun. Partnerinizin halihazırda olan bir yüzüğünün iç çapını ölçebilir, doğru yüzük ölçüsü hesaplamayla ilgili Doğru Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır? yazımıza bakarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Emin olmadığınız durumlarda ise her zaman bizimle iletişime geçin!

Zarafetin Simgesi Tektaş mı Bolluğun Simgesi Tamtur mu?

En sık tercih edilen evlilik teklifi yüzükleri arasında tektaşlar yer alsa da sevgilinizin zevkine göre tamtur veya çok taşlı pırlanta yüzük de beğenebilirsiniz. Gösteriş ve zarafeti bir arada sunan Burcu Okut evlilik teklifi yüzükleri koleksiyonuna göz atabilirsiniz. Sevgilinizin zevkinin yanı sıra yukarıda bahsettiğimiz gibi el yapısına da dikkat etmek, orantısız görüntüden kaçınmanızı sağlayabilir. Ayrıca günlük hayatta kullanımı kolay olan ve partnerinizin günlük stiline uygun zarif bir yüzük hediye edebilirsiniz.

tamtur pırlanta, tektaş yüzük

Evlilik Teklifi Yüzüğü Vazgeçilmezi: Tektaş Pırlantalar

Evlilik teklifi denince aklımıza gelen ilk şey tektaş pırlanta yüzüktür; adeta romantik sahnelerin simgesidir. Klasikten vazgeçemeyenler için her zaman kullanılabilen bir tercih olacaktır. Üstelik geniş ürün kataloğu sayesinde farklı tasarımlara denk gelmeniz ve benzersiz modellerle karşılaşmanız da mümkün! Pırlanta tektaş koleksiyonumuzda bulabileceğiniz modeller arasında minimal tektaşlar sıkça tercih edilenlerden olup, gösteriş severlerin zevkine hitap eden tektaşlar da bulunmaktadır. Farklı kesimleri ile göz kamaştıran pırlanta yüzükler arasında oval kesim, emerald kesim, geometrik kesim pırlantalara rastlayabilirsiniz. Pırlanta yüzük satın alırken bir rehbere ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız Tektaş Pırlanta Alırken Size Yardımcı Olacak 5 İpucu adlı yazımıza göz atmadan geçmeyin!

Farklı Tektaşlar Denemek İsteyenlere: Renkli Doğal Taşlı Yüzükler

Son dönemlerde özel günlerin en çok tercih edilen parçaları arasında renkli doğal taşlı mücevherler de yer alıyor. Alışılmışın tamamen dışında bir tasarım sunan renkli mücevherler arasında morganite, safir, turmalin ve tanzanit taşlı gibi çeşitler yer alıyor. Pırlanta yüzüklerde olduğu gibi farklı kesimler ile buluşturduğumuz renkli doğal taşların kendine has stiline bayılacaksınız. Evlilik teklifiniz için özel ve farklı bir tercih olacağı da aşikar! İlişkinizin rengini yansıtacak olan bu doğal taşlardan morganite daha çok şeftali tonları, safir mavi ve yeşil tonları, tanzanit mavi ve mor tonları, turmalin ise koyu yeşilden açık turuncuya uzanan geniş bir renk skalası sunuyor. Renkli taşlar hakkında daha fazla bilgi almak için önceki yazımıza bakabilirsiniz!

evlilik teklifi yüzüğü, tektaş pırlanta

Evlilik Teklifi Yüzüğü ve Nişan Yüzüğü Arasındaki Fark Nedir?

Evlilik teklifi yüzüğü hayallere giden ilk adımdır, nişan yüzüğü ise evlenmeye karar verdikten sonra takılan ve resmiyetten önceki son adımı temsil eden yüzüktür. Evlilik teklifi yüzükleri genelde tektaş yüzükler olup nişan yüzükleri genelde alyans formundadır. Nişanda sağ ele takılan nişan yüzükleri evlendikten sonra sol ele geçirilir; bazı çiftler ise evlendikten sonra nişan alyanslarını değiştirmeyi tercih edebilir. Alyanslarla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için Alyans Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? yazımıza göz atın!

Burcu Okut Jewellery ile Özel Günlerinize Değer Katın

Aklınızda bulunması gereken son bir şey daha: Evlilik teklifi yüzükleri genelde alyansla birlikte aynı anda takılır, bu nedenle eğer daha önce alyans renkleri hakkında partnerinizle konuştuysanız alyansın aynı altın renginde bir evlilik teklifi yüzüğü satın almak daha uygun olacaktır. Sizi tektaş ve evlilik teklifi kategorilerimize incelemeye davete diyor; partneriniz için en doğru tercihi yapana kadar sizinle olmaya söz veriyoruz. Bir ömür dolu mutluluklar!

← Sonraki Gönderi Önceki Gönderi →