Doğru Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

Alışverişlerimizin çoğunu online yaptığımız şu dönemde, sevdiğinize veya kendinize internetten yüzük sipariş ederken dikkatli olunması gereken konulardan biri doğru yüzük ölçüsünde sipariş verebilmektir. Özellikle evlilik tekliflerini süsleyen, özel günleri daha da özel kılan hediye tektaş yüzük satın alırken doğru yüzük ölçüleri hesaplayabilmek hayat kurtarıcıdır. 

Her yüzüğün modeline ve takılacak parmağa göre yüzük bedenleri değişebilmekte olup size vereceğimiz birkaç tavsiye ile parmak ölçüsü almanız çok da zor olmayacaktır. Dikkat etmeniz gereken bir husus ise uluslararası yüzük ölçüleri ile ülkemizin standartlarını doğru karşılaştırmanızdır. Örneğin yurtdışında yaptırdığınız bir ölçümün Türkiye’de sağlıklı sonuçlar vermesi için yüzük ölçüsü denkliğini kontrol etmelisiniz. Aşağıdaki karşılaştırmalı ölçü tablosu incelendiğinde bölgelere göre ne kadar değişkenlik gösterdiğini fark edeceksiniz. Bazılarında küsüratlı sayılarla, bazılarında tam sayılarla, bazılarında ise harflerle ifade edilen yüzük ölçülerini birbirinden ayırt etmeniz önemlidir.

Genelde partnerinize yapacağınız ilk hediye yüzük evlilik teklifi yüzüğüdür. Bu durumda partnerinizin sağ ve sol el ayrımını yapmalı; tektaşların genelde sağ ele, alyans ve tamtur yüzüklerin ise sol ele takıldığını aklınızda bulundurabilirsiniz. Şimdi gelin hediye yüzük alırken veya kendinize internetten yüzük sipariş ederken doğru yüzük ölçüsünü nasıl bulacağınıza bakalım.

Hediye Yüzük Alırken Doğru Ölçü Nasıl Alınır?

Özel günler sevdiğinize sürpriz yapmak için kaçırılmaz zamanlardır. Örneğin yıldönümünüzde sonsuz sevginizi simgeleyebileceğiniz bir yüzük hediye etmek istediğiniz partneriniz için doğru yüzük ölçüsünde sipariş vermek sizi en zorlayacak adımmış gibi görünebilir. Fakat vereceğimiz birkaç ipucuyla altından kalkacağınıza eminiz!

  • Öncelikle alacağınız yüzüğün genelde hangi elde ve parmakta kullanıldığına dikkat edin
  • Ardından partnerinizin halihazırda o parmakta kullandığı bir yüzüğü alın 
  • Milimetrik bir cetvel yardımıyla iç çapını ölçün
  • Eğer yüzük tam yuvarlak değilse  en geniş çapını ölçtüğünüzden emin olun
  • Bu ölçüm işlemini tekrarlamak ve çıkan sonuçların ortalamasını almak sizi daha doğru bir sonuca götürebilir.

Eğer kendinizi şımartmak ve internetten bir yüzük sipariş vermek istiyorsanız, az önce bahsettiğimiz gibi kendi yüzüklerinizden birini alıp ölçüm yapabilir veya lokal bir kuyumcuya gidip doğru parmağınızın ölçüsünü aldırabilirsiniz. İnce yüzük ve kalın yüzük sipariş ederken yüzük boyutu değişkenlik gösterebilmektedir, bu nedenle web sitemizde beğendiğiniz ürünlerin açıklamalarını okumanız ve gerekirse bizimle iletişime geçmeniz en sağlıklı yol olacaktır. Ardından ise yüzük ölçüm tablosuna bakıp kendi ölçünüzü bulabilirsiniz. Burcu Okut Jewellery olarak nerede yüzük ölçüsü aldırmış olursanız olun, aşağıdaki tablodan Türkiye içi ölçünüzü bulabilir ve mağazamızdan dilediğiniz yüzüğü sipariş edebilirsiniz.

yüzük ölçüsü tablosu, uluslararası yüzük ölçüsü tablosu

Yüzük Ölçüsü Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri parmakta yaşanabilen geçici şişmeler. Aşırı sıcak, aşırı soğuk havaya veya beslenmeden dolayı oluşabilecek ödemlere dikkat edin! 2 ölçüye kadar değişebilen parmak ölçüsü sizi ve sevdiğinizi yanıltmasın; normal koşullarda ortalama bir yüzük ölçüsü sipariş etmeye özen gösterirseniz hayallerinizdeki yüzüğe sahip olabilirsiniz.

Evde Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınabilir?

Doğru yüzük ölçüsü alırken yukarıda önerdiğimiz yöntemler ile mümkün olan en sağlıklı sonuçları elde edebilirsiniz. Sık önerilen fakat sapma payı çok yüksek olan iple veya kağıt şeritle parmak çevresini ölçme, yüzük çevresini hesaplama gibi yöntemler gerçeklikten çok uzak sonuçlar elde etmenize neden olabilir. Birçok kaynak parmağın çevresine veya yüzüğün iç çevresine sarılan şeritlerin milimetrik cetvel ile ölçülebileceğini söyler. Fakat küçük ve ince detaylarla birbirinden ayrılan yüzük modelleri için önerdiğimiz yöntemlerden şaşmamalı ve mücevhercinizle her daim iletişimde kalmanızı öneririz.

İlk Defa Yüzük Takacağım, Ne Yapmalıyım?

Eğer sizin için yüzük takmak daha önceki bir alışkanlığınız değilse ya da hiç yüzük takmamışsanız bile yüzük ölçüsü sizi korkutmasın! Elinizde daha önce kullandığınız ve çapını ölçebileceğiniz yüzük yoksa, bize elinizin fotoğrafını, boy/kilo oranınızı gönderebilir; el yapınızdan daha detaylı bahsedebilirsiniz. Bu şekilde sizi sevdiğiniz yüzükle ilgili ortalama ölçülere yönlendirebiliyoruz. Burcu Okut Jewellery’den yüzük sipariş ederken daha fazla bilgi almak için okumaya devam edin!

Burcu Okut Jewellery’den Yüzük Alırken Bize Ulaşın

Bizden tektaş veya alyans sipariş ederken yukarıda saydıklarımıza ek olarak internet sitemizdeki beğendiğiniz yüzüklerin kendi sayfalarındaki açıklamalarını okumanızı tavsiye ediyoruz. Her yüzüğün değişken büyütme ve küçültme aralıklarının olması, bazı yüzüklerde ise büyütme veya küçültme yapılamaması tamamen yüzüğün yapısından yapısına değişmektedir. Burcu Okut Jewellery’den sipariş ettiğiniz ve büyütme/küçültme işlemi yapılabilen yüzüklerde yüzüğün orjinalliğini koruyarak 2 defa ücretsiz olarak bu talebinizi yerine getiriyoruz.

Aldığınız yüzük ölçülerinden emin değilseniz ortalama ölçülerde sipariş edip bizi bilgilendirebilirsiniz. Bununla beraber herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız her zaman bizimle iletişim kurabilirsiniz. Sevdiğinize sevginizi hatırlatacak bir pırlanta yüzük satın almayı düşünüyorsanız da Pırlanta Yüzük Alırken Size Yardımcı Olacak 5 İpucu adlı yazımıza bakabilirsiniz!

← Sonraki Gönderi Önceki Gönderi →