Mücevherin Doğuşu: Işıltınızı Yansıtmak İçin Doğru Mücevher Seçimi

Hayattaki güzellik arayışımız nasıl başladı? İlk ne zaman aldığımız tadın farkına vardık? Cevaplanması çok da kolay olmayan bu soruların dışında kuşkusuz bir şeyden emin olabiliriz ki güzel ve estetik olanı ölümsüzleştirme çabamız. Bunun yanında güzellik arayışının yalnızca bir keşif değil aynı zamanda bir yaratma çabası da içermesi oldukça büyüleyici. Bir sanatçının güzel olanı üretmeye ve sonunda diğerleriyle paylaşmaya çalışması hepimizin içinde uyandırılmamış bir sanatçı yattığını kanıtlayabilir.

Peki güzel olanı nasıl seçeriz? Önemli kararlar verirken dikkatlice düşündüğümüz gibi beğenilerimizi belirlerken de seçici olmamız gereken bazı alanlar vardır. Özellikle hayatımızın en özel anlarına eşlik edecek kararların iyi verilmesi gerekir. Örneğin hayatın belki de en tatlı tuzlu evresi olan evlilik, şüphesiz ki ön hazırlığı olan karmaşık bir süreçtir ve tüm bu çaba yalnızca en iyi dileklerin en güzel şekilde alınması üzerine planlanan bir gün içindir. Bu özel günü daha anlamlı kılan ve sonsuz sevginin göstergesi olan mücevherinizi özenle seçmelisiniz. Kişiye özel mücevherinizi seçerken bir rehbere ihtiyacınız varsa gelin nelere dikkat edebileceğinize bakalım.

Mücevher Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Vitrinde ışıl ışıl parlayan ve ilk bakışta birbirine benzeyen mücevherler arasında seçim yapmak her zaman kolay olmayabilir. Herhangi bir şey satın alırken dikkat ettiğimiz ilk şeyler kullanışlılık, konfor ve şıklıktır. Mücevher bakarken de elbette kullanmayacağınız bir aksesuar tercih etmeyin. Örneğin günlük hayatta kolye kullanmıyorsanız belki de gönlünüzü gerçekten çelecek bir kolyeye rastlayana kadar diğer mücevherlere bakmanız daha iyi olacaktır. Sık kullandığınız veya şans vermek istediğiniz mücevhere karar verdikten sonra ise mücevherin şıklığına dikkat ettiğiniz kadar kalitesine de dikkate edin. Örneğin size uygun bir pırlanta tektaş bakıyorsanız taşın parlaklığı ve kesimi önemli olacaktır. Alışverişlerinizde mutlaka pırlantanın sertifikasını talep etmeyi de unutmayın. Pırlantanın özelliklerinin yazdığı bu sertifika ile bilgilenebilir ve karşılaştırma yapabilirsiniz. Kısacası nasıl ki kıyafet alışverişinizde kaliteli parçalar arasından üzerinizde en iyi duranı seçiyorsanız mücevher alışverişinde de aynı titizliği göstermelisiniz.

Şimdi ise gelin mağazamızdaki parçaları inceleyelim ve size uygun olanı bulmaya çalışalım.

Zamansız Kolye Tasarımları

Minimal ve zarif tasarımlı kolyeler en çok tercih edilen ve en çok kullanılan aksesuar olmanın yanı sıra özel günleri taçlandıracak birer hediye olmaya da aday! Özellikle zamansız tasarımlı bir kolye her kadını mutlu edebilir. Pırlanta kolyeler başlangıç için iyi bir tercih olabilir, keza zarif pırlanta kolyeleri dilediğiniz kıyafetle kombinleyebilirsiniz. Eğer benzersiz ve romantik bir model bakıyorsanız koleksiyonumuzdaki morganite ve turmalin doğal taşlı kolyeleri de incelemenizi öneririz. Kolye seçerken taşın kesimine de dikkat etmelisiniz, kendinize ya da başkasına aldığınız kolyenin sert ya da yumuşak hatlarda olması tamamen zevkinize kalmış olup yuvarlak, oval veya köşeli seçeneklerden dilediğinizi seçebilirsiniz. Pırlanta kolyeler özel günlerinizin kurtarıcı aksesuarı olabilir. Örnek vermek gerekirse geometrik hatlara sahip bir kolyeyi maskülen bir kombinle buluşturabilirsiniz.

özel tasarım mücevher kolye

Minik Işıltılı Küpeler

Her gün üzerinizde taşıyabileceğiniz onunla bütüneşebileceğiniz bir küpe tercihi yapmaya ne dersiniz? Kategorimizde yer alan küpeler pırlanta ve çeşitli doğal taşlardan oluşmakta olup minimal çizgilerini korur. Minik ışıltılar arıyorsanız eğer halka, yaprak, tektaş küpelerimize göz atabilirsiniz. Estetiğin kitabını baştan yazarcasına tasarlanan mütevazı küpe koleksiyonu pırlanta ve morganite taşının en güzel formunda size sunuluyor. Genelgeçer bir model olan damla model morganite küpeler ise vintage havasını her tarafa saçar nitelikte. Sizin ışıltınızı yansıtacak doğru mücevher küpe bulmak için küpe koleksiyonumuzu inceleyin.

pırlanta küpe

Alışılmışın Dışında Yüzükler

Yüzükler günlük aksesuarlar arasında ön plana çıkan aksesuarlardandır. Özel günlerin ve sevginin temsilcisi olmasının yanı sıra günlük kombinlerimizin de tamamlayıcısıdır. Burcu Okut koleksiyonunda ise sade ve zariflik ön planda tutularak hazırlanan yüzükler geniş kataloğu ile size onlarca seçenek sunuyor. Özel tasarım tektaşların yanında çiftlere özel üretilen alışılmışın dışında alyans modelleri de en mutlu anlarınızda olmak için sizi bekliyor!

Özel Tasarım Tektaşlar

Doğal taşların en çok kullanıldığı yerlerden biri şüphesiz tektaşlardır.  Çoğu zevke hitap eden pırlanta tektaşlar evlilik tekliflerinin yıldızı olmasına rağmen günlük kullanımda da oldukça yaygınlaştı. Tektaşla bütünleşen ve klasikleşen pırlantanın yanı sıra renkli doğal taşlı tektaşlar da bakmadan geçmemeniz gereken parçalardan. Örneğin daha romantik bir tektaş arıyorsanız morganite tektaş, daha cesur ve net çizgiler isteyenler için ise safir tektaş modelleri cezbedici olabilir. Tektaş yüzükte farklı tatlar arayanlar ise ham elmas tektaşlara şans vermelidir, ağır ve oturaklı bir duruşu olan ham elmas tektaşlar şık mücevherler olarak ortaya çıkar.

Çiftlere Özel Alyanslar

Antik Mısır’dan çiftler, sol elin yüzük parmağına birlikteliklerini temsil eden yüzükler takıyorlardı. İnanışlarına göre de bu alyansların yüzük parmağından kalbe giden bir damar sayesinde doğrudan kalpteki aşkın yerini temsil ettiğine inanılmaktaydı. Bir ömür birlikteliğin simgesi olan alyanslar günümüzde genelde gold renkte sade bir formda sunulmaktadır. Gelin size alyans koleksiyonumuzda sevgi bağınızın nasıl benzersiz tasarımlarla buluşabileceğini gösterelim. Eğer gold alyansı sıradan buluyorsanız altının ara tonlarına da göz atın; beyaz gold, rose gold ve honey gold alyansları size göre olabilir. İnce ve minimal işlemeleriyle çiftlere özel alyanslar tamtur, örgü, burgu gibi modellerin yanı sıra pırlantalı modeller de Burcu Okut koleksiyonunda yer almaktadır. Geniş yelpazesi ile size sınırsız seçenek sunan alyans modelleri evlilik bağının en zarifi simgesi!

Sofistike Dokunuşlu Bileklikler

Markamızın taze parçalarından olan pırlanta bileklikler gold ve beyaz gold zarif zincir detaylarıyla buluşuyor. Eğer bileklik insanıysanız kesinlikle her daim kullanabileceğiniz minimal bir bileklik edinmelisiniz. Işıltınızı bileklerinizde yansıtabileceğiniz bu parçalara bileklik koleksiyonumuzdan ulaşabilirsiniz.

pırlanta bileklikler, kişiye özel tasarım

Mücevherin doğuşuyla başlayan, doğal taş işlemeciliğiyle devam eden bu serüveni mücevherin en iyi ve zarif halini size sunarak bitiriyoruz. Güzellik arayışımızın uğradığı duraklardan biri olan mücevher vitrinleri de bu blog serimiz ile artık size daha çok şey anlatıyor. Bu yazıda da mücevherin en çok tercih edilen formlarından ve Burcu Okut benzersiz tasarımlarından bahsettik, peki siz kendi ışıltınızı hangi mücevherde keşfettiniz?

← Sonraki Gönderi Önceki Gönderi →