Anneler Günü’nde Onu Değerli Hissettirecek Hediye Önerileri

Aldığınız ilk koku, tattığınız ilk tadın sonsuz sevgi içeren biricik annelerimizi bir gün değil her gün mutlu etmemiz gerektiği bir gerçek olsa da, dünya çapında kutlanan bu özel günü tamamen ona armağan etmek yapabileceğimiz en değerli şeylerdendir. Sevdiklerimize verebileceğimiz en kıymetli şey onlara ayırdığımız zamandır. Bu zamanı dilediğimizce değerlendirmek ise bize kalmıştır. Bir insan yetiştirmenin en zor ve en önemli işlerden biri olması, aslında anne ve babamızı ara ara hatırlamanın ve onların yanında olarak vereceğimiz desteğin gerekliliğini hatırlatır. Anneler Günü de biricik annenizi mutlu etmenin, belki de güne onun için anne kahvaltısı hazırlayarak başlamanın fırsatı olabilir. Annenizi mutlu etmenin yollarına geçmeden önce eğer daha önce rastlamadıysanız Anneler Günü tarihinin nereye dayandığını öğrenmekte yarar var.

Anneler Günü Nasıl Ortaya Çıkmış?

Anneler Günü adıyla olmasa da antik Yunan mitolojisindeki tanrı ve tanrıçaların annesi olarak bilinen Rhea’ya her yıl ilkbaharın gelişini kutladıkları festivali atfetmişlerdir. O zamandan bu yana antik Romalılar da benzer nedenlerle benzer şekilde kutlamalar yapmıştır. Fakat günümüzde asıl kutladığımız her birimizin biricik annesine armağan ettiği bu günün tarihi çok da eskiye dayanmamaktadır. 1864 doğumlu sıradan bir ABD vatandaşı olan Anna, annesinin ölümünün ardından tam iki sene sonra mayıs ayı ortalarında annesini anmak üzere arkadaşlarını çağırmış. Annesine çok düşkün olan ve son zamanlarında onunla çok ilgilenmediğini düşünen Anna, arkadaşlarına o günün ülke çapında kutlanması gerektiğini düşündüğünü söylemiş, nitekim bu ritüel ilk böyle ortaya çıkmıştır ve tüm dünyaya yayılmıştır. Çoğu ülkede mayısın ikinci pazarı kutlansa da bazı ülkelerde farklı aylarda dahi kutlanabilmektedir.

Anneler Günü’nde Onu Nasıl Mutlu Edebilirsiniz?

Eğer siz de annelerimiz başta olmak üzere sevdiklerinizi ihmal ettiğinizi düşünüyor fakat aynı zamanda fırsat kolluyorsanız o zaman gelin Anneler Günü’nde annenize ne yapabileceğinize bakalım.

El Emeği Göz Nuru Bir Hediye Yapın

Sevdiklerimize verebileceğimiz en kıymetli şey zamandır, o halde onlar için zaman ayırarak yaptığınız ve üzerine düşündüğünüz anlamlı bir hediye de gözleri yaşartacak değerde olabilir. Örneğin kendi emeğinizle bir hediye yapabilirsiniz; kendinize güveniyorsanız bir şeyler örebilir veya internette görebileceğiniz çeşitli el işi ürünlerini araştırabilirsiniz. Daha basit bir şey yapmayı tercih ederseniz de neden annenizle en sevdiğiniz fotoğrafı seçip onu şık bir çerçeveye koymuyorsunuz? Bu gibi sonsuz sevginizi hatırlatacak hediyeler emeğinizi korurken onu özel hissettirecek.

Yıllar Boyu Saklayabileceği Bir Hediye Verin

Eğer el emeği bir hediye istemiyorsanız, hediyeleri tasarlayanlar zaten çok zevkli, bana ne gerek var diyorsanız da elbette hazır bir hediye seçebilirsiniz! Anneler Günü hediyesi bizce doğum günü veya yılbaşı hediyesine kıyasla daha romantik olmalı çünkü sizin bugün burada olmanızı sağlayan kişiyi özel hissettirmek gerçek bir çaba gerektiriyor. Elbette genelde anneleri mutlu etmek göründüğünden daha kolay, fakat siz kolaya kaçmayın ve annenize sonsuza kadar saklayabileceği bir hediye verin.

Annenize Zarif Bir Pırlanta Bileklik Hediye Edin

Özel günlerde özellikle partnerlerin birbirine mücevher hediye etmesine alışık olsak da sevdiklerimizi içimizden gelen her türlü yolla mutlu edebileceğimizi hatırlayalım: Gelin bu trendi kıralım ve annenize her zaman kullanabileceği, baktıkça sizi görebileceği sade bir mücevher bileklik hediye edelim. Bizce verilen hediyenin romantik ve sonsuza kadar saklanabilmesi esas olduğundan, mücevher hediye etmek oldukça ideal. Eğer daha önce üzerine düşünmediyseniz de doğal taşların mücevhere dönüşüm yolculuğunu anlatan Mücevherin Doğuşu: Taş İşlemeciliği ve Etiği adlı yazımızı okuyabilir ve doğrudan sizin olmasa da aslında başka birçok insanın üzerinde çokça emeği geçen bir parçayı hediye ettiğinizi hatırlatmak isteriz.

Anneniz için Işıltılı Pırlanta Küpe Seçin

Pırlanta bilekliğin yanı sıra pırlanta küpeler de çok şık bir hediye olmaya aday! Özellikle değerli aksesuarlar günlük kullanımda uzun süre hiç çıkarılmadan kullanılabilmekte. Minimal ışıltılı küpeler de benzer şekilde her kombinle uyumlu olabiliyor, bu nedenle annenize uzun süre kullanabileceği bir hediye vermeniz çok düşünceli bir davranış olabilir. Eğer pırlanta konusunda ne alacağınıza karar veremiyorsanız markamızın hazır ürünler koleksiyonuna bakabilirsiniz.

pırlanta küpe

Eşinize Anneler Günü’nde Ne Hediye Edebilirsiniz?

Eğer bu özel günde çocuklarınızın biricik annesini özel hissettirmek istiyorsanız güne romantik bir başlangıç yapabilirsiniz. Önce ona güzel bir kahvaltı hazırlayın, sonra da önceden sayfalarını araladığınız albümlerden ve anneliğinin belki de ilk anlarına uzanan fotoğrafları çıkarın. Özel günleri hakkıyla yaşamada eski fotoğraflar gerçekten önemli bir rol oynar. Anneler Günü’nün geri kalanını eşinize adayabilirsiniz, hatta bu günü aile günü ilan edip neden ailecek beraber vakit geçirmeyesiniz?

Eşinize Özel Alışılmışın Dışında Tektaş Hediye Edin

Anneler Günü’nde eşinize bir hediye almak istiyorsanız da zamansız ve sürekli koruyabileceği bir hediye verin. Az önce de tavsiye ettiğimiz gibi Anneler Günü’nde eşe mücevher almak için geçerli sebeplerimiz var. Üstelik bu günün Sevgililer Günü veya yıldönümü kadar romantik olduğunu düşünen bizlere göre ona tektaş hediye etmenizde sakınca görmüyoruz. Bu sefer kendinizi aşın, pırlanta tektaş gibi alışıldık modeller yerine renkli doğal taşlı tektaş yüzüklere bir göz atın. Örneğin morganite tektaş yüzükler açık pembe tonlarında oldukça minimal ve sevimli bir hediye olmaya aday! Şimdi onun için zaman ayırmanın ve eşinize özel hediye seçmenin tam zamanı!

doğal taşlı tektaş yüzük

Sevdiklerimizi mutlu etmenin ve onları özel hissettirmenin bir gün değil, her gün mümkün olduğunu, ayrıca Anneler Günü’nün onun yalnızca anne rolüne sahip olmadığını, başlı başına birey olarak değerli olduğunu ve bu değeri kutlamaya fırsat verdiğini hatırlamak gerekir. Birbirinden zarif hediyeler içeren Anneler Günü Koleksiyonu'muzu incelemek için web sitemize davetlisiniz. Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun!

← Sonraki Gönderi Önceki Gönderi →