Alyans Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Evlilik yükleniyor… Kelime anlamı ittifak olan alyans; çiftlerin birbirine verdiği sözleri, bir ömür boyu birlikteliğe giden umutları sembolize eden en önemli parçaya kendi adını vermiştir: Alyans yüzükler. Sonsuz sevginizin biricik simgesini seçmek ilk bakışta zor gözükebilir. Bu nedenle sizin için alyans alırken dikkat edebileceğiniz bazı noktaları derledik. Kafa karışıklığını engellemek adına, sıkça sorulan nişan yüzüğü ve evlilik teklifi yüzüğü arasındaki farkı açıklayıp, doğru yüzük ölçüsünden alyans modelleri renk tercihlerine kadar ilerleyen bir yol rehberi sizi bekliyor!

1. Evlilik Teklifi Yüzüğü ve Nişan Yüzüğü Arasındaki Fark Nedir?

2. Kaç Ayar Altın Alyans Almalısınız?

  2.a. 14 Ayar

  2.b. 18 Ayar

  2.c. 22 Ayar

 2.d. 24 Ayar

3. Altının Hangi Rengi Size En Uygun?

  3.a. Romantik Bir Tat: Rose Altın

  3.b. Klasik Bir Deneyim: Sarı Altın

  3.c. Modern Bir Dokunuş: Beyaz Altın

 3.d. Benzersiz Bir Tasarım: Bal Rengi Altın

4. Taşlı Alyans mı Taşsız Alyans mı?

5. Kadın Alyans Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

6. Erkek Alyans Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

7. Doğru Alyans Ölçüsünü Nasıl Alabilirsiniz?

8. Her Zaman Kullanabileceğiniz Bir Alyans Seçin

9. Bir Ömür Boyu Mutluluklar!

 

Evlilik Teklifi Yüzüğü ve Nişan Yüzüğü Arasındaki Fark Nedir?

Evlilik teklifleri evlilik kurumuna atılan ilk adımdır, haliyle resmiyetten önceki ilk heyecandır. Evlilik tekliflerinin başrol sanatçısı genelde pırlanta tektaş yüzüklerdir ve partnerinizle yaşayacağınız en özel anlardan birine eşlik eder. Evlilik teklifi yüzükleri hakkında daha fazla fikir sahibi olmak ve farklı seçeneklerle tanışmak için Sevgiliniz için Hangi Evlilik Teklifi Yüzüğünü Seçmelisiniz? adlı önceki yazımıza bakabilirsiniz. Nişan yüzüğü ve evlilik teklifi yüzüğü arasındaki fark ise arasında şöyle bir fark vardır: Evlilik teklifi yüzüğü “Benimle evlenir misin?” sorusu sorulurken sevgiyi sembolize eder. Nişan yüzüğü ise çiftlerin evlilik yolunda ilerlediklerini gösteren ve beraber taktıkları alyanstır. Genelde aileler arasında bir nişan töreni ile çiftlere nişan yüzükleri takılır ve bu yüzükleri çiftler beraber seçer; evlilik teklifi yüzüğünü ise çiftler de seçebildiği gibi teklifi eden taraf da seçebilir.

evlilik teklifi yüzüğü, alyans, nişan yüzüğü

Kaç Ayar Altın Alyans Almalısınız?

14 Ayar

Çizilme ve darbelere karşı en dayanıklı olan altın ayarıdır. Günlük kullanıma uygun, her gün kullandığınız taşsız sade alyans gibi yüzük modellerinde tercih edilmelidir.

18 Ayar

14 ayara göre içerisinde daha fazla saf altın barındırır. Tüm taşlı alyans ve yüzük modellerimizi mücevher kategorisine uygun olan 18 ayar altın ile hazırlıyoruz.

22 Ayar

İçerisinde saf altın oranı yüksektir ancak altın oranı arttıkça maden yumuşamaya başlar; böylelikle, çizilme, yamulma vb durumlar yaşanma ihtimali çok daha yüksektir. Mücevherlerimizde dayanıklılığı önemseyen ve alyanslarınızı bir ömür kullanmanızı dileyen biz ise 22 ayar altın alyans üretimi yapmıyoruz.

24 Ayar

24 ayar altın saf altındır; mücevher yapımına uygun değildir. 22 ayar altın gibi 24 ayar altını da üretimlerimizde kullanmıyoruz. 

Altının Hangi Rengi Size En Uygun?

Alyans seçerken elbette ilk karar vermeniz gereken şey alyansın rengidir. Günlük hayatınızdaki stiliniz ve benzersiz zevkiniz belirleyici etkenler olmalıdır. Alyans yüzük renklerini rose altın, sarı altın, beyaz altın ve bal rengi altın (honey gold) olarak 4 başlıkta toplayabiliriz:

Romantik Bir Tat: Rose Altın

Altının zarif ve romantik hali olan rose altın yeni tatlar keşfetmek isteyenlere benzersiz bir deneyim sunuyor. Bazı modellerde vintage çizgiler görmekle birlikte taşlı veya taşsız alyanslarda kullanılabilmektedir.

Klasik Bir Deneyim: Sarı Altın

Klasikten şaşmayanların uğraması gereken ilk adres sarı altın alyanslar olmalıdır elbette! Özellikle bombeli ve taşsız modeller en çok tercih edilenler arasında gelir. Fakat ince işçilikle işlenen pırlantalı sarı alyans modellerimize de göz atabilir, klasik tarzınıza farklı bir dokunuş ekleyebilirsiniz. 

Modern Bir Dokunuş: Beyaz Altın

Modern tatlardan hoşlananlar muhtemelen ilk önce beyaz altın yüzük seçeneklerine bakacaklardır. Sarı altında olduğu gibi taşlı veya taşsız tasarımlara, alyansın kendiliğinden sahip olduğu şekle göre tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Benzersiz Bir Tasarım: Bal Rengi Altın

Sıra geldi alışılmışın dışında, altının ara tonunun yüzükle birleştiği tasarımlarda: Honey gold alyans! Yenilik isteyenlere, hem mat hem parlak formu, taşlı taşsız seçenekleri ile büyüleyici bir alyans skalası oluşturan honey gold alyanslar belki de tam size ve partnerinize göre.

honey gold alyans

Taşlı Alyans mı Taşsız Alyans mı?

Pırlantalı yüzükler alyans yerine geçer mi? Evet, elbette: Zevkinize göre daha fazla ışıltı isteyen kadınlar için pırlantalı tamtur alyans modelleri veya pırlantalı yarım tur alyans modelleri Burcu Okut Jewellery’ de bulunmakta ve birlikteliğinizi anlamlandırmak için sizi beklemekte. Minik pırlantalar içeren alyanslar taşsız alyansların yanında çokça tercih edilmektedir. Stilinize göre tamtur, yarımtur alyanslara veya minimal taşlı alyanslara bakabilirsiniz; elbette klasikten vazgeçemeyenlere taşsız klasik alyans koleksiyonumuz da eşlik etmekte, evliliğe giden bu yolu özel kılmaktadır!

Kadın Alyans Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Tektaşınıza uygun bir alyans tercih edin.
  • Ruhunuza ve stilinize hitap eden alyans modellerini gözden geçirin.
  • El/parmak yapınıza uygun, ne çok geniş ne çok ince alyanslara bakın.
  • Kadın alyans yüzük ve konforuna dikkat edin: Evlendikten sonra aynı yüzüğü kullanacaksanız diğer parmağınıza uygunluğunu da test etmeyi unutmayın.
  • İçi boş alyans almayın.

Erkek Alyans Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Stilinizi yansıtan alyans modellerine bakın; örneğin sade ya da çizgili tasarımlara.
  • El/parmak yapınıza uygun, ne çok ince ne çok geniş alyanslar tercih edin.
  • Erkek alyans yüzük ve konforuna dikkat edin: Evlendikten sonra aynı yüzüğü kullanacaksanız diğer parmağınıza uygunluğunu da test etmeyi unutmayın.
  • İçi boş alyans almayın.

Doğru Alyans Ölçüsünü Nasıl Alabilirsiniz?

Alyans yüzük seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri elbette doğru yüzük ölçüsünde sipariş verebilmektir. Yüzüklerin ergonomik olması; ne çok sıkı ne de çok gevşek olmaması önemlidir. Çok yaygın olmasa da bazı çiftler nişan yüzüğünü evlendikten sonra değiştirirler, çoğu çift ise ise aynı yüzüğü evlilik yüzüğü olarak kullanmaya devam eder. Bu durumda sağ elden sol ele geçirilen yüzük beklenenden sıkı ya da gevşek olabilir. Eğer evlendikten sonra nişan alyansınızı kullanmayı düşünüyorsanız özellikle sol ele uygun bir ölçü sipariş vermelisiniz. Yüzük ölçüsü ile ilgili daha detaylı bilgi için Doğru Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır? adlı yazımıza davetlisiniz.

Her Zaman Kullanabileceğiniz Bir Alyans Seçin

Unutmayın ki nişan yüzüğünüzü ister değiştirin ister değiştirmeyin, uzun süre kullanabileceğiniz zamansız modeller seçmenizi öneririz. Burcu Okut Jewellery’de bulabileceğiniz alyans yüzük koleksiyonu size altının 4 tonunu ve incelikle işlenmiş zarif tasarımları sunar. Nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız en çok tercih edilen alyanslara bakmak iyi bir rehber olabilir. En sade alyanslardan taşlı ve gösterişli alyanslara geniş bir katalog sunan; günlük stiliniz ile uyumlu olabilecek ve bir ömür kullanabileceğiniz yüzükler barındıran mağazamıza uğrayın; aklınıza takılan her soru için bizimle iletişime geçin! Birliktelikleri güzel ve anlamlı kılmak için buradayız.

alyans yüzük, tasarım yüzük

Bir Ömür Boyu Mutluluklar!

Birlikteliğinizi özel kılan ve baktıkça geçtiğiniz yolları hatırlatacak olan alyanslarınızı kişiselleştirmeyi unutmayın. İçlerine isim yazdırabilir, tarih veya beğendiğiniz bir sözü de işletebilirsiniz. Yeni anılara şahitlik edecek olan alyansınızı nesilden nesile aktarmanıza vesile olmaktan keyif duyar, bir ömür boyu mutluluk dileriz!

← Sonraki Gönderi Önceki Gönderi →