Gelinlik Modellerine Uygun Düğün Seti: Gelinliğinize Göre Mücevher Önerileri

Hayatınızdaki en özel anlardan biri olan evlilik törenleri ve düğünler özene bezene hazırlandığınız, etrafınızdaki ve üzerinizdeki her detaya dikkat ettiğiniz bir süreçtir. Bir ömür birlikteliğe kapı açan söz, nişan ve düğün günleri en özel ve anlamlı zamanlardandır. Düğün günlerinde de tektaşlar, çoğu gelinin parmağından çıkarmadığı aksesuarlardandır. Buna ek olarak diğer mücevherlerle gelinliğinizi kombinlerken rastgele seçimler yapmamanız ve gelinliğe uygun aksesuarlar tercih etmeniz gerekir. Gelinliğin yaka kesimi ve üzerinde barındırdığı işleme miktarı aksesuar tercihlerinizde en belirleyici olan faktörlerdendir.Saç tokanızdan makyajınıza, gelin çiçeğinizden ayakkabınıza kadar önemli olan detaylar arasında düğün gününüzde mücevherlerle şık ve zarif görünmenin ipuçlarını verdiğimiz yazımızı okumaya ve gelinlik modeline uygun mücevherleri bulmak için nişan ve düğün mücevherleri koleksiyonumuzu incelemeye davetlisiniz.

Balık Kesim Gelinliğe Uygun Mücevherler

Dar ve vücuda oturan balık gelinlikler straplez, askılı, dekolteli veya dekoltesiz olabilmekle birlikte mücevherlerle kombinlenmeye de uygundur. Genelde tül veya dantel gibi detaylara sahiptir, bu nedenle dikkat çekici bir stilleri olabilmektedir. Çok işleme barındıran balık model gelinliklerle derli toplu mücevher seçimleri yapmanız daha uygun olacaktır. Minimal küpeler, zarif bir bileklik veya kolye kullanmak uygun bir seçenek olabilir. Göğüs dekoltesine göre kolye seçimi yapılmalıdır; eğer gösterişli ve büyük bir kolye tercih edildiyse diğer aksesuarlarda oldukça küçük tercihler yapılmalı hatta bazı aksesuarlardan feragat edilmelidir.

morganite küpe, minimal küpe

Prenses Kesim ve A Kesim Gelinliğe Düğün Seti

Prenses gelinlikler en kabarık elbise modellerindendir. A kesim gelinlikler ise biraz daha az kabarık olup hacminden ödün vermeyen modellerdendir. Gelinliğin üzerindeki işlemeler ve taş detaylarının miktarı bu tarz kabarık gelinliklerde aksesuar seçimi açısından özellikle önemlidir. Gelinliğin etek kısmının büyük olması taş ve işlemelerin de çok miktarda olabileceği anlamına gelir. Bu nedenle hacimli bir gelinlik tercih edecekseniz aksesuarlarınızda küçük ve sade parçalara yönelmenizi öneririz. Küçük pırlanta küpeler veya renkli morganite taşlı küpeler elbisenizin akışına eşlik edebilecek minimalitede olabilir.

Sırt Dekolteli Gelinliğe Mücevherler

İddialı gelinlik modellerinden biri derin sırt dekolteli gelinliklerdir. Özellikle arkadan duruşu oldukça ihtişamlı olan bu gelinliklerde gelinler, genel olarak saçlarını toplu kullanırlar. Bu şık duruşa eşlik etmesi için ışıl ışıl sallantılı pırlanta küpe tercih etmek çok yerinde bir tercih olabilir. Bazı modellerde sırt dekoltesi önde göğüs dekoltesi olarak devam eder, bu modellerde taşlı veya altın zincir kolye kullanmak da görüntünüzü tamamlayıcı bir opsiyon olabilir.

Göğüs Dekolteli Gelinliğe Pırlanta Set

Göğüs dekolteli gelinlikler çoğu gelinin tercihleri arasındadır. Şık ve zarif bir çizgisi olan dekolte detayı aksesuarlarla kombinlenmeye oldukça uygundur. Pırlanta kolye ve pırlanta küpe takımı yerinde bir seçenek olabilir. Göğüs dekolteli straplez gelinliklerin de romantik ve cesur çizgisini mücevherlerle tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz altın kolyeler de pırlanta kolyeye bir alternatif oluşturabilir. Dekoltenin derinliği arttıkça kullandığınız kolyenin zincir uzunluğu da artabilir, gelinliğin üstüne kadar uzamayan kolyeler teniniz üzerinde daha sade ve şık duracaktır.

Tek Omuz Gelinlik ve Kayık Yaka Gelinliğe Mücevherler

Çoğu gelinlik modelinin yanı sıra tek omuz gelinliklere kolye uygun olmayabilir. Minimal pırlanta küpeler veya renkli doğal taşlı küpeler kombininizi tamamlayan başlıca aksesuarlardan olabilir. Dilerseniz pırlanta küpenizi bir pırlanta bileklik ile eşleştirebilir ve hayatınızın en özel gününe dilediğiniz gibi hazırlanabilirsiniz. Benzer şekilde kayık yaka gelinlikler de boyun ve göğüs için yeterli alan bırakmayabilirler. Modelden modele değişmekle birlikte, görece kapalı kayık yaka gelinlikler ile kolye kullanımı riskli olabilir. Diğer aksesuarlara yönelmenizi tavsiye ederiz.

Dantel ve Taş İşlemeli Gösterişli Gelinliğe Minimal Mücevherler

Eğer gelinliğiniz gösterişli ise o halde gelinliğiniz başlı başına bir aksesuardır diyebiliriz. Taş işlemeleri, yoğun dantel işlemeleri gelinliği detaylı gösteren tasarımlardır. Göz alıcı gelinliğinize bir çift tektaş veya şık bir taç ile tamamlayabilirsiniz. Öte yandan gösterişli kolyeler ve büyük küpeler kaçınmanız gereken aksesuarlardandır. Bırakın elbiseniz konuşsun ve minik mücevherleriniz ona eşlik etsin.

Düğün Mücevherleri için Burcu Okut Jewellery’i Ziyaret Edin

Sonsuz sevginizi yakınlarınızla birlikte taçlandırdığınız nikah veya düğün gününüzde şık olmak kadar rahat olmak da hakkınız! Unutmayın ki içinde rahat etmediğiniz gelinlik ve aksesuarlar sizin en anlamlı gününüzü can sıkıcı bir hale getirebilir. Bu nedenle Burcu Okut Jewellery koleksiyonlarımızda bulunan şıklık ve zarafetten ödün vermeyen minimal tasarımlar tam aradığınız özellikte. Mücevherlerinizi seçmeye mağazamıza veya web sitemize bekler, size bir ömür boyu mutluluk dileriz!

← Sonraki Gönderi Önceki Gönderi →