Pırlanta Yüzük Bakımı Nasıl Yapılır, Nasıl Parlatılır?

Tektaş pırlanta yüzükleriniz aile yadigarı olarak saklayacağınız ve nesiller boyu aktaracağınız parçalar olması sebebiyle bakımını yapmanız / yaptırmanız gereken aksesuarınızdır. Bunun yanında günlük hayatınızda tektaş pırlanta yüzük kullanırken de dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır. Sık yapılan hatalardan uzak durmanız ve tektaş yüzük bakımında gereksiz ve yanlış uygulamalara gitmemeniz için bazı ipuçlarını derledik. Özenle tasarlanan bu zarif parçaları dikkatli kullanım, düzenli bakım ve kontrollerle ilk günkü ışıltısı ile nesiller boyu kullanmanız, özel günlerinizi kalıcı anılara dönüştürmeniz mümkün!

Tektaş Pırlantanızı Ne Zaman Çıkaracağınıza Dikkat Etmelisiniz

Hayatın koşturmacasında veya en özel günlerinizde bile tektaş yüzüğünüzü kaybetmek istemezsiniz değil mi? Yüzüklerin en çok unutulan yerlerden birinin restoranlar olması şaşırtıcı gelmese gerek. Romantik akşam yemeğinizi taçlandıran yüzükleri lavaboda çıkarmak yerine, masanızda çıkarıp o şekilde lavaboya gidebilirsiniz. Size sonsuz sevgiyle verilen tektaş yüzüğünüzü parmağınızdan hiç çıkarmama fikri kulağa oldukça samimi geliyor fakat pırlanta yüzükler en çok bu sebepten kayboluyorlar ya da hasar alıyorlar. Son derece narin hazırlanan yüzüklerinizi özellikle günlük ev ve bahçe işleriyle uğraşırken, duşa girerken, spor yaparken ve uyurken çıkarmaya özen göstermenizi tavsiye ediyoruz. Yüzüklerde kullandığımız 14 ayar ve 18 ayar altın yumuşak bir maden olmakla birlikte, siz farkında olmadan alacağı darbeler pırlanta taşı tutan tırnakların esnemesine sebep olabilir. Bu nedenle tektaşınızı ne zaman çıkaracağınıza dikkat etmelisiniz. Sahip olduğunuz bu parçalar ömür boyu kullanılacak kalitede olup kullanılmadığı zaman ise kendi mücevher kutusunda saklanmalıdır.

Pırlanta Yüzüğü Uzak Tutmanız Gereken Şeyler

Mücevherlere bazı kimyasal maddeler ciddi zarar verebilir; özellikle onları güçlü kimyasallardan uzak tutmanız gerekir. Ayrıca krem, yağ, katı sabun, saç spreyi, makyaj malzemeleri vb. ürünlerden de uzak tutmanız iyi olacaktır. Bu tür ürünler pırlanta taş ve montür arasında birikinti yaparak mücevherinizin mat görünmesine sebep olabilir. Bu nedenle özellikle yukarıda saydığımız aktiviteleri yaparken tektaş yüzüğü çıkarmalı ve kutusunda muhafaza etmelisiniz. Benzer şekilde tektaşınızı sert darbe ve çarpmalara karşı da korumalı, ağır iş yaparken yüzüğünüzü çıkarmayı ihmal etmemelisiniz.

pırlanta yüzük, tektaş bakımı

Pırlantanızı Zaman Zaman Yakından İnceleyin

Tektaş pırlantanızı sizin de zaman zaman yakından gözlemlemeniz faydalı olabilir. Az önce de bahsettiğimiz gibi pırlanta yüzüklerde darbe sonucu veya saf zamanın etkisiyle taşı tutan tırnaklar esneyebilmektedir. Tektaş yüzüğünüzün durumunu anlamak için bu basit işlemi yapabilirsiniz: İki parmağınız arasında tuttuğunuz yüzüğü kulağınıza yaklaştırıp sallayın ve ses gelip gelmediğini kontrol edin. Eğer yüzüğünüzden ses geliyorsa bu sürede yüzüğünüzü kullanmamalısınız ve hemen bakıma götürmelisiniz.

Evde Pırlantanızı Nasıl Temizleyebilirsiniz?

Çoğu anınızda size eşlik eden yüzüğünüzü evinizde kendiniz temizleyebilirsiniz. Fakat bilmediğiniz kimyasalları kullanmaktan kaçının, hatta mücevherinizi güçlü kimyasallardan uzak tutmaya özen gösterin. Özellikle piyasada mücevher temizleme sıvısı olarak satılan temizleyicilere güvenmeyin. Aslında tek ihtiyacınız olan şey yumuşak sıvı deterjan ve yumuşak bir fırça. Sıvı bulaşık deterjanı ve ılık suyun karıştırılmış olduğu bir kapta yüzüğünüzü 15 dakika bekletiniz. Ardından yumuşak bir diş fırçası ile araları ve yüzeyleri nazikçe temizleyiniz. Son olarak yüzüğünüzü temiz su ile durulayıp yumuşak bir bez ile kurulayınız. Eğer kendi yaptığınız bakımdan memnun kalmazsanız veya kendiniz yapmayı tercih etmezseniz o halde pırlanta yüzüğünüze profesyonel bakım yaptırabilirsiniz

Pırlanta Tektaşınızı Kaybetmemek için Akıllı Bir Çözüm

Eskiyen, gevşeyen pırlanta yüzükler biraz bakımla ilk günkü gibi olurlar, peki ya kaybettiğiniz yüzükler? Özenle hazırlanıp, en zarif formunda sunulan tektaş yüzüklerinizi kaybetmemek için dikkatli olmanız gerekebilir. Verdiğimiz önerileri de düşününce yüzüğünüzü en çok çıkarıp taktığınız yer evinizdir, dolayısıyla evde çok zaman geçiriyorsanız evde kaybetme olasılığınız daha yüksektir. Bu durumu önlemek için evin belirli köşelerine örneğin mutfağa, salona, banyoya ve elbette yatak odasına yüzük kutuları koyabilirsiniz. Böylece her bir odada nereye koyduğunuzu bilecek ve yanlışlıkla düşürme ihtimalini de ortadan kaldırmış olacaksınız. Benzer şekilde iş yerinizde masanıza bir yüzük kutusu koymak da işinizi görebilir.

Bu yöntemi elbette alyanslarınız için de uygulamanızı tavsiye ediyoruz! Eşinizle birlikte kullanabileceğiniz ikili yüzük kutularından edinip hem yüzükleri muhafaza etmenizi sağlayacak, hem de birbirlerini çizmesini engelleyeceksiniz.

pırlanta, yüzük kutusu, tektaş yüzük

Tektaş Yüzükleriniz İlk Günkü Işıltısını Korusun

Burcu Okut Jewellery farkıyla özenle üretilen pırlanta yüzükleri doğru kullanmak, kaybetmemek, ve bakımını yapmak tektaş yüzük sahibi olan herkesin minik fakat mükafatı büyük sorumluluğudur. Büyüklerimizin sandığında bulduğumuz eşyalar nasıl ki hoşumuza gidiyorsa, siz de sonraki nesiller için aynısını yapmalısınız. Özel günleri taçlandırarak başlayan, sevginizi simgeleyen bu parçaları aile yadigarına dönüştürmek için verdiğimiz basit önerileri uygulamanız yeterli!

← Sonraki Gönderi Önceki Gönderi →