Safir Tektaş Yüzük Satın Alma Rehberi

Doğal taşlar kategorisinde en çok ilgi gören taşlardan biri olan safir, doğadan aldığı renkler, yüksek dayanıklılığı ve sertliği ile öne çıkmaktadır. Tektaş olarak sıkça kullanılan bu mücevher, günlük hayatta aksesuar olarak kullanıldığı gibi özel günlerinizin başrolü olup bu günleri de renklendirebilir. Bu yazıda ise safir tektaş yüzük satın alırken gördüğünüz her mavi taşa aldanmamanız, kaliteli bir safir almanız ve ömür boyu kullanmanız için bazı ipuçlarından ve Burcu Okut Jewellery safir tektaş koleksiyonunda sizi nelerin beklediğinden bahsettik. Unutmayın ki Burcu Okut Jewellery'de kullandığımız safirler natürel olduğu için her biri tek ve eşsizdir. Bu da safir mücevherlerimizi kişiye özel ve benzersiz kılar.

Safir Taşı Tarihi ve Önemi Nedir?

Kraliyet taşı olarak bilinen safir taşının, eski çağlarda mücevher olarak kullanılmasının yanı sıra şifa alanında ve mistik konularda da ilgi görüldüğü bilinmektedir. Asaleti ve doğruluğu sembolize eden safir taşı, günümüzde romantizm ve sadakatle de özdeşleştirilmiştir. Yüzyıllar boyunca kraliyet ailesinin ve din adamlarının elbiselerinde kullanılmıştır. Safirin romantizm ile ilişkisi ise 1981’de Prens Charles’ın Lady Diana’ya mavi safir bir nişan yüzüğü hediye etmesi ile pekişmiştir. Benzer şekilde Antik Yunan ve Roma’da da safirin kıskançlık ve zarardan koruduğuna, bereket getirdiğine inanıldığı bilinmektedir.

Safir Taşı Özellikleri Nelerdir?  

Sri Lanka, Madagaskar, Avustralya, Tayland ve Tanzanya gibi dünyanın çeşitli yerlerinde bulunabilen safir, son derece dayanıklı ve değerli bir doğal taştır. Günlük aşınma ve yıpranmaya karşı direnci sayesinde safir, mücevher yapımında mükemmel bir seçenek haline gelir. Mineral sertlik ölçeği olan Mohs skalasında da elmastan hemen sonra gelerek 2. sırada yer alır Bugün ise safir taşını aile yadigarı olarak yıllar boyu saklamak bu nedenlerden dolayı oldukça mantıklı ve şık bir seçenektir. Safir, en göz alıcı aksesuarlardan biri olmakla birlikte romantik anlamını korumuş ve özellikle evlilik teklifi yüzükleri arasında önemli bir yer edinmiştir. Safir kadar kendine has özellikleri olan diğer doğal taşlar hakkında da bilgi edinmek için Mücevherin Doğuşu: Doğal Taşlara Yolculuk adlı yazımıza davetlisiniz.

Safir Taşı Hangi Renklerde Olur?

Safirler halk arasında mavi olmalarıyla bilinmektedir. Genellikle mavi ve yeşilin ara tonlarıyla adını duyuran safiri turkuaz, lila, buz mavisi, koyu mavi, okyanus yeşili, gece mavisi, açık yeşil  ve mor gibi geniş bir mavi/yeşil skalasında bulmak mümkün. Üstelik saydığımız bütün bu ara tonları natürel safir taşlarında mağazamızda bulabilirsiniz! Doğanın renklerini içinde barındıran ve sürprizlerle dolu olan safir taşına turuncu, pembe, gri, beyaz hatta sarı renklerde bile rastlanmaktadır. 

Söz konusu bu geniş renk skalası olunca mücevher piyasasında bulunan safirlerin çoğunun renk ve berraklıklarını artırmak için işlemden geçmiş olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Elbette bu durumlarda mücevher alıcısı olarak bilgi almanız önemlidir. Ayrıca yine piyasada sıkça rastlanan sentetik ve imitasyon safirler kafa karıştırıcı olabilir. Unutulmamalıdır ki, safirin değerini etkileyen en önemli faktör doğal-natürel olmasıdır. Safirin değerini etkileyen diğer faktörler ise karatı, içinin temizliği, berraklığı, kesimin kalitesi ve nadirliğidir. Safir ile ilgili tüm sorularınız için buradayız, bilinçli bir mücevher alıcısı olun ve kaliteli safir alın!

safir taşı, mavi safir, renkli safir

Burcu Okut Jewellery Safir Tektaş Koleksiyonunda Neler Var?

Mağazamızda yalnızca natürel safir bulundurduğumuzu, birçok ara tonuna yer verdiğimizi ve en özel kesimleri zarif tasarımlarla buluşturduğumuzu göz önünde bulundurursak size uygun kaliteli safir yüzük modelleri için doğru adrestesiniz demektir!

Beyaz Altın ve Safir Tektaş Uyumu

Modern çizgilerden vazgeçemeyenlere, çağa ayak uyduran tektaş arayanlara beyaz altının safir ile buluştuğu tasarımlarına bakarak yolculuklarına başlamalarını öneririz. Oldukça sade ve şık olan benzer modelleri minimal tektaşlar kategorisinde de bulabilirsiniz. Beyaz altının günlük yaşam ile kusursuz uyumu ve safir ile bütünleşmesi zerafetin simgesi haline geliyor.

Rose Altın ve Safir Tektaş Uyumu

Rose altın romantik esintilerin başrolüdür; tasarımlarına göre vintage ve modern çizgilere ev sahipliği yapar. Doğal taşlarla çokça bir araya getirilen rose altın, safir ile de benzersiz bir uyum yakalamaktadır. Özellikle mavinin derin tonlarını barındıran safir taşı ve pırlantaların rose altın ile bir araya geldiği modeller evlilik teklifi yüzüğü olarak önerdiğimiz bir parçadır.

Vintage Safir Yüzük Modelleri

Safirin eşsiz ara tonları vintage tasarımların da kapısını aralıyor. Mağazamızda bulunan pırlantalı veya yeşil safir taşlı modeller zarif bir vintage tasarıma sahiptir ve bu yüzüklerden birini yıldönümü gibi özel günlerinizde hediye etmek güzel bir seçenek olabilir. Vintage modasının son yıllarda yaygın olduğu günümüzde aksesuarlarınızda da vintage parçalara yer vermeyi unutmayın!

Zamansız Safir Tektaş Modelleri

Zamansız tektaş tasarımları her daim kullanabileceğiniz ve her çağa uygun olan tektaşları içermektedir. Eğer ne çok vintage ne çok modern seçenekler arıyorsanız zamansız safir yüzükler size göre! Koleksiyonumuzda bulunan ve denizin derinliklerinden ilham alan safir tektaşlar içerdiği pırlanta detaylarıyla ışıldamaktadır. Daha modern bir parça arıyorsanız da oval kesim safirin geometrik kesim pırlanta ile buluştuğu modellere bakabilirsiniz!

Pırlantalı Safir Yüzük Modelleri

Pırlanta tektaş yüzüklere çok şık bir alternatif oluşturan doğal taşlı tektaş yüzüklerde pırlantalı modeller de mevcuttur. Bu tasarımların havasını ne pırlanta yüzüklerde ne de sade doğal taşlarda bulmak mümkün! Zarafeti ve netliği ile öne çıkan bu eşsiz parçaların, tektaş koleksiyonuna farklı bir soluk getirdiğini kimse inkar edemez.

Pırlantasız Safir Yüzük Modelleri

Sade çizgisinden ayrılmak istemeyenlere fakat tektaşlarda farklı bir heyecan arayanlara pırlantasız safir yüzük modellerimizi önerebiliriz. Tüm dikkati safir taşında toplayan zarif ve sade tasarımlarımız minimal duruşundan ötürü her aksesuarla kombinlenmeye oldukça uygundur.

Safir Tektaş Yüzük Bakımı Nasıl Yapılır?

Üst düzey işçilikle hazırlanıp detaylı kontrollerden geçen safir yüzüğünüzü nesiller boyu saklamanız mümkün! Yüzüğünüzü kullanmadığınızda kutusunda saklayın, hem kaybetmemiş hem de başına bir şey gelmesini engellemiş olursunuz. Benzer şekilde ağır iş yaparken, bahçeyle uğraşırken, spor yaparken veya uyurken de yüzüğünüzü çıkarıp kutusuna koymanızı öneriyoruz. Mücevherinizi her türlü güçlü kimyasaldan, sabun, krem gibi ürünlerden de uzak tutun. Bu ürünler taş ve taşı tutan montür arasında birikinti yaparak taşınızın mat görünmesine neden olabilir. Eğer ihtiyaç duyarsanız safir tektaşınızı evde kendiniz basit bir uygulamayla temizleyebilirsiniz: Yumuşak özellikli suyun bir miktar bulaşık deterjanı ile karıştırıldığı kapta yüzüğünüzü 15 dakika kadar bekletip ardından yumuşak bir fırçayla temizleyebilirsiniz. Dikkatli kullanılan ve bakımı yapılan yüzüğünüz aile boyu yadigarınız olacak.

 evlilik teklifi yüzüğü, safir tektaş yüzük

Bonus: Evlilik Teklifinizi Safir Yüzük ile Yapın!

Sonsuz sevginin dillendirildiği ve geleceğe birlikte ilk adımın atıldığı evlilik teklifleri günün anlam ve önemine istinaden genelde tektaş yüzüklerle taçlandırılır. Pırlanta tektaşların yanı sıra doğal taşlı tektaşlar da bugün çokça tercih edilen sofistike ve zarif parçalardandır. Dayanıklılığı, doğanın renklerini yansıtması ile sizin ve biricik ilişkinizin ruhunu yansıtacak parça safir olabilir; partnerinize sevginizi safir tektaş ile ilan edin ve ömür boyu mutluluğun kapılarını aralayın! Lady Diana ve Prens Charles’ın ilişkisini taçlandıran safir tektaşların yanı sıra daha fazla seçenek de görmek istiyorsanız Sevgiliniz için Hangi Evlilik Teklifi Yüzüğünü Seçmelisiniz? adlı yazımıza bakabilirsiniz.

← Sonraki Gönderi Önceki Gönderi →