Yıl Dönümünde Unutulmaz Bir Gün Planlamak İsteyenlere Öneriler

Aşkların alevlendiği, ilişkilerin başladığı aylara giriş yapmakla birlikte yıldönümlerinin en çok kutlandığı zamana da girmiş bulunmaktayız. Partnerinizle neyi kutlamayı tercih ediyorsunuz? İlk tanışma mı, ilk akşam yemeği mi, ilk çıkma tarihi mi, evlilik yıl dönümü mü? Hangisi sizin için en özel ve en anlamlı gün ise o günü taçlandırmak ve her sene bu anı yeniden yaşamak adına partnerinizle plan yapmak ilişkinizi taze tutmaya, ilk günkü heyecanı hatırlamaya yardımcı olacaktır. Yıl dönümünde ne yapacağını bilemeyenler için aktivite önerilerinin yanı sıra hediye önerilerini de yazımızın en sonunda derledik. 

Yıl Dönümünü Nasıl Kutlayabilirsiniz?

Evlilik yıl dönümü kutlamak için şık bir yerde akşam yemeğine çıkmak en klasik kutlamalardan birisidir. Peki ya partnerinizle alışılmışın dışında bir şey yapmak, günlük hayatın koşturmacasında fırsat bulamadığınız bir aktivite yapmak kulağınıza nasıl geliyor? Yıl dönümünde ne yapacağına karar veremeyenlere planlaması kolay ve hatıralarda yer edinecek önerilerimize göz atın.

Piknik Yapmaya Gidebilirsiniz

Düşük maliyetli ve romantik bir yıl dönümü kutlaması arıyorsanız piknik sepetinizi doldurup sevdiğiniz bir parka piknik yapmaya gidin. Özellikle bahar ayları veya yaz akşamları piknik yapmak için en uygun havalar olabilir. Başbaşa kalabileceğiniz bütçeye uygun bu plan için görece az kalabalık bir yere gidebilir, kafanızı dinlerken doğanın kalbinde birbirinizle vakit geçirebilirsiniz. Huzurlu geçen bir yıl dönümünde de masanızdan sürprizler eksik olmasın derseniz, piknik sepetinin içine aldığınız/yaptığınız bir hediyeyi koyabilir veya içinizden gelenleri yazdığınız bir mektubu piknik sepetinin içine yerleştirebilirsiniz. Daha özenli bir hazırlık yapmak isterseniz de piknik yerine önceden gidip örtüyü serebilir, etrafını çiçeklerle donatabilir ve yiyecek ve içecekleri şık bir sunumla hazır edebilirsiniz. Mütevazi ve huzurlu bir kutlama için piknik yapmak, mevsim dönmeden bu güzel havaları değerlendirmek eşsiz bir fırsattır.

Spa Rezervasyonu Yapabilirsiniz

Özel günler, yıl dönümleri neden kutlanır? Elbette bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişebilir fakat ortak bir amaç vardır ki o da, yalnızca birbirinizi düşündüğünüz ve birbirinize ayırdığınız bir vakit geçirmektir. Günlük hayatın yoğunluğu yüzünden zaman zaman partnerlerimizi aksatabiliyoruz, böyle özel günlerin de arayı kapatmaya ve ilişkiye taze bir enerji katmaya yardımcı olduğunu kimse inkar edemez. Hayatınıza es vermek ve partnerinizle kaliteli zaman geçirmek adına çiftlere özel spa, masaj veya jakuzi rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Birlikte kendinize bakım yaptırabileceğiniz bu etkinliklerin ardından gevşemiş ve kafanız rahat bir şekilde evlilik yıl dönümünüzü kutlayabilir, örneğin akşam yemeğine çıkabilir, romantik bir film gecesi keyfi yapabilirsiniz.

Birlikte Dans Dersi Alabilirsiniz

Yıl dönümünüzü kutlamak için çok farklı bir aktivite arıyorsanız işte size önerimiz: Birlikte dans dersi alın! Artık düğünlerin vazgeçilmezi olan düğün dansı konsepti birçok çiftin içinden geçtiği bir dönemdir. Çiftler düğün öncesinde düğün dansı dersleri alır ve düğünlerinde ilk danslarını yaparlar. Eğer evlilik yıl dönümünüzü kutluyorsanız düğün dansınızı yad etmek için birlikte bir dans dersi alabilirsiniz. Hatta bunu, hayatınıza yeni ortak bir hobi katmak için bir fırsat olarak görebilir ve dans derslerine kayıt olabilirsiniz. Eşli danslardan olan Salsa, Tango gibi Latin dansları en çok tercih edilenler arasında olmakla birlikte Hip-Hop gibi tekli danslar da yetişkinler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Unutmayın ki amaç birlikte vakit geçirmek ve mümkünse bunu sürekli kılmak; o halde birlikte yeni bir uğraş öğrenmek için yıl dönümü kutlamaları mükemmel bir başlangıç olabilir!

Anılarınızı Hatırlatacak Sürprizler Yapabilirsiniz

Geçmişi hatırlamak, anıları tazelemek her zaman iyi hissettirir. Birlikte geçirilen güzel günlere şükretmek, zor anları atlatmanın bir yolu ve daha güzel hatıralara hazırlanan bir zemindir. Örneğin ilk tanıştığınız veya ilk yemeğe çıktığınız yeri ziyaret edebilirsiniz. İlişkinizin gelişimini takdir edebilir, bugünkü halinizi kutlayabilirsiniz. Sıkça yapılan bir diğer şey ise anı albümü veya video serisi hazırlamaktır. Çoğunlukla bir taraf bunu hazırlar ve diğerine hediye olarak verir, birlikte bu albümü saklarlar. Kronolojik sıraya göre hazırlayabileceğiniz bu albüm, yalnızca yıl dönümünüzü değil aynı zamanda birlikte fotoğraflandırdığınız diğer özel günlerinizi de anmanızı sağlayacaktır.

Romantik Bir Akşam Yemeği Yiyebilirsiniz

Sıradan fakat hep değerli olmaya devam ettirecek son tavsiyemize geldik: Romantik bir akşam yemeği yiyin. Elbette mumunuzu ve şık masa örtünüzü eksik etmeyin. Akşam yemeğine dışarıya çıkabilirsiniz; otele gitmek, Boğaz’da bir restorantta veya otantik bir mekanda rezervasyon yaptırmak ilk tercihleriniz arasında olabilir. Farklı mutfaklar denemeyi seviyorsanız da rezervasyonunuzu bu şekilde yapabilirsiniz. Eğer kendinize birazcık güveniyorsanız partnerinize yemek yapabilirsiniz! El emeğinizle yapacağınız bu yemek zor ve yöresel bir yemek olmak zorunda değil. Basit seçimler yapın, unutmayın ki  güzellik sadeliktedir; bunun yanında hafif yemekler tercih edin, ne de olsa yemeğin midenize oturmasını istemezsiniz.

Yıl Dönümünde Ne Hediye Alabilirsiniz?

Evlilik yıl dönümleri çoğu çift tarafından kutlanan ve birbirine hediye verilen bir gündür. El emeği göz nuru bir hediye tasarlamanın eşinizi mutlu edeceğine şüphe yok. Varsa aklınızda kendiniz yapabileceğiniz bir armağan, kolları sıvamaya başlayın deriz. Eğer yoksa da elbette özenle seçilmiş bir yıl dönümü hediyesi de eşinizi çok mutlu edecektir. Mücevherlerin özellikle evlilik yıl dönümü hediyelerinin başında gelmesinin önemli bir sebebi vardır. Zamansız olmaları ve ömür boyu saklanıp çocuklarınıza aktarabileceğiniz özellikte olmaları mücevherleri oldukça değerli bir seçenek yapar. Mücevhercinizi seçerken seçici olmanız ve kaliteli ürün satın almak için araştırma yapmanız gerekebilir. Burcu Okut Jewellery mağazamızda bulabileceğiniz birbirinden zarif ve şık parçaları keşfedebilir, aradığınız hizmeti bulabilirsiniz.

Ona Zaman Ayırın, El Emeği Bir Hediye ile Aklını Çelin

El becerinize güveniyorsanız partnerinize bir hediye yapabilirsiniz. Bu hediye bir takı olabilir, ofis masası için bir masa süsü olabilir, resminizin olduğu minik bir anahtarlık olabilir. Eğer yıl dönümüne önceden hazırlanmayı seviyorsanız o halde seramik boyama, tişört bastırma gibi zaman isteyen hediyeleri tasarlayabilirsiniz. Zora kaçmanıza gerek yok, sade ve anlamlı bir fikir ile eşinizin aklını çelin. Üstelik internette araştırma yapmak, arkadaşlarınıza fikir danışmak serbest! Satın alınmış herhangi bir hediyeden daha anlamlı olan el yapımı hediyeler, üzerine harcanan zaman ve emeğin yanı sıra yıllarca saklanabilecek bir armağan olmaya aday.

Partnerinize Bir Ömür Saklayabileceği Hediye Verin

Gelelim yüzleri güldüren, neredeyse herkesin hayali olan yıl dönümü hediyelerine: Mücevherler. İnce işçiliği, dayanıklılığı ve zarafet ile her gönlü çelebilecek, partnerinizin aklını başından alabilecek olan mücevherler akşam yemeğinizi süsleyecek en güzel aksesuar! Yıl dönümü hediyeleri denince akla ilk tektaş yüzükler gelse de partnerinizin günlük hayattaki aksesuar tercihlerine göre kolye, küpe ve bileklik gibi diğer parçaları da değerlendirebilirsiniz.

Eşiniz nasıl bir yerde çalışıyor, ne tür takılar takmaktan hoşlanıyor? Tektaş yüzüklerin yanı sıra kolyeler de en çok hediye edilen parçalardandır. Alışılmışın dışında bir mücevher hediye etmek istiyorsanız ışıltılı pırlanta kolye ve yüzük takımlarına göz atabilirsiniz. Günlük hayat kullanımına uygun zarif tasarıma sahip ve minimal tektaş kolyeler ile eşinize özel boynunda sürekli taşıyabileceği anlamlı bir parça verebilirsiniz.

renkli tektaş yüzük, yıl dönümü hediyesi

Özel Günlerin Klasik Hediyesi: Tektaş Yüzükler

Gelelim en göz alıcı yıl dönümü hediyelerine: Tektaş yüzükler. Özel bir hediye olmasının yanı sıra diğer takılarla veya alyansla birlikte stilin tamamlayıcısı olabilirler. Tektaş satın alırken nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız Tektaş Yüzük Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? adlı rehberimize göz atabilirsiniz. Elbette bütçenizi ayarlamak, güvenilir bir mücevherci bulmak ve eşinizin parmak ölçüsünü doğru hesaplamak ilk yapmanız gerekenler arasındadır. Doğru yüzük ölçüsünde istediğiniz yüzüğü sipariş edebilmek için önceki yazımızdan ayrdım alabilir, dilediğiniz modeli satın alabilirsiniz.

Tektaş yüzük denince akla ilk pırlanta yüzükler gelse de renkli doğal taşlı tektaşların da otantik bir havaya sahip olduğunu kimse inkar edemez. Klasikten vazgeçip cesur modellere de bakabilirsiniz. Vintage esintiler için vintage tektaşlar koleksiyonumuzu, romantik esintiler için ise morganite tektaşlar koleksiyonumuzu şimdi inceleyin!

Bonus önerimiz ise şimdi geliyor: Yarım tur pırlanta veya tamtur pırlanta yüzükler. Evlilik yıl dönümü kutluyorsanız ve eşinizin alyansı sade ise alyansla uyumlu bir renkte tamtur veya yarım tur pırlanta yüzük bakabilirsiniz. Şık ve elegant bir uyum yakalayan bu yüzükler minimal tasarımıyla en güzel hediyelerden biri olmaya aday!

Evlilik Yıl Dönümünüzü Partneriniz için Özel Kılın

Yıl dönümünde unutulmaz bir gün geçirmek için partnerinizle dışarı çıkabilir, pikniğe gidebilir, evde film izleyebilirsiniz. Evlilik yıl dönümünüz başta olmak üzere özel günlerinizi kutlamak ve sevdiğinizi mutlu etmek için ona el emeği bir hediye yapabilir veya ömür boyu aşkla saklayabileceği bir hediye satın alabilirsiniz. Kaliteli ve zarif mücevherler için mağazamızı şimdi ziyaret edin. Sevdiğinizle bir ömür mutluluklar!

← Sonraki Gönderi Önceki Gönderi →