Mücevherler Nasıl Kombinlenir? Kıyafetinize Uygun Mücevher Seçimi

Mücevher satın almak kadar mücevherlerinizi kıyafetlerinizle kombinlerken de özenli olmak baştan aşağı pürüzsüz bir görüntü için olmazsa olmazlardandır. Dört mevsim sabah akşam takabileceğiniz takılar olmakla birlikte bazı mücevherler bazı kombinlerle daha uyumludur. Mücevherlerin kıyafetlerle uyumu kadar birbiriyle olan uyumunu da atlamamak gerekir. Altının farklı tonlarının bir araya gelmesinden kıyafetinize uygun mücevher önerilerine değin derlediğimiz önerilere şimdi göz atın.

Soft Renk Kombinler ve Pırlanta Önerileri

Soft renk kombinler ve toprak tonları özellikle bahar aylarının vazgeçilmez seçeneklerinden! İlk bakışta soluk duran soft renkli kıyafetleri canlandırmak için pırlantalar tercih edebileceğiniz takılar arasında yer alıyor. Günlük kombinlerde minimal ve zamansız pırlantalar kullanabilirsiniz. Soft renkler veya ara tonlar içeren şık parçalar ofis ortamında sıkça tercih edilmektedir. Aşırıya kaçmadan pırlanta kolye ve pırlanta küpe ile tamamlayabileceğiniz kombininiz iş yeri gibi resmi yerlere de uyumlu olacaktır. 

Kombinlere Kontrast Renklerde Mücevher Önerileri

Mücevher denince akla ilk pırlantalar gelse de doğal taşlı renkli mücevherler de kombininizin eksik parça olabilir. Renkli takılar tercih etmek cesaret ister gibi gözükür fakat minimal ve zarif renkli mücevherleri gönül rahatlığıyla kombinleyebilirsiniz. Renkli taşlı takıları kombinlerken kıyafetlerinize kontrast seçimler yapmayı deneyin. Koyu renk kıyafetlerle pırlantaların yanı sıra açık ve parlak renk takılar tercih edebilirsiniz. Örneğin açık safir, açık morganite gibi yumuşak ve zarif taşlar koyu gece kıyafetlerinizle kusursuz duracaktır. Açık renk kıyafetlerle ise spinel veya tanzanit gibi daha tok ve doygun renkli mücevherleri tercih edebilirsiniz. Stilinize alışılmışın dışında bir dokunuş eklemek için renkli mücevherler en iyi aday!

Vintage Kıyafetlere Mücevher Önerileri

Vintage giyim tarzı moda dünyasına girdiğinden beri hemen hemen herkesin dolabında en az bir tane vintage parça görür olduk. Dolabınızdaki vintage parçayı giydiğiniz günlerde stilinizi tamamlamak adına vintage bir mücevher kullanabilirsiniz. Ham elmas yüzükler, safir tektaş yüzükler veya altın kolyeler kombinlerinizin aksesuarları olabilir. Bazı vintage parçalar çok renkli ve desenli olabilir, böyle kalabalık gözüken kıyafetler, tercihen sade ve minimal takılarla kombinlenebilir.

vintage kolye, vintage yüzük, minimal mücevher

Mücevherler Birbirleriyle Nasıl Kombinlenir?

Mücevherlerin kıyafetlerle doğru eşleştirilmesi kadar birbirleriyle de doğru eşleştirilmesi önem arz eder. O halde iki veya daha fazla çeşit takı nasıl kombinlenebilir, nelere dikkat edilmelidir? 

Gece kombinlerini ve gündüz kombinlerini mücevherlerle kombinlerken mücevherlerin birbiriyle olan uyumu harika sonuçlara yol açabileceği gibi abartılı ve uyumsuz bir sonuca da yol açabilir. Kolye ve küpe uyumu en çok tercih edilen ikililerdendir. Elbette birbirinin ışıltısını kapatmamalı, bütünlükleriyle bir uyum yakalamalılardır. Eğer bir takıda pırlanta tercih ediliyorsa diğerinde de pırlanta tercih edilmesi daha garanti olacaktır. Renkleri üzerinizde kullanmayı seviyorsanız da renkli taşlı mücevherleri birbiriyle kombinlemekten kaçınmayın.

Altın Mücevherler Birbiriyle Nasıl Kombinlenir?

Altının farklı tonlarını bir araya getirmek bazen kafa karıştırıcı olabilir. Aynı renkteki altın mücevherleri kullanmak her zaman için garanti bir seçenek olsa da alışılmışın dışına çıkıp cesur çizgileri üzerinizde taşımakta fayda var. Sarı altın en çok kullanılan ve klasikliğinden ödün vermeyen bir renktir. Alyanslardan kolyelere sarı altına üzerimizde sıkça yer veririz. Altının diğer tonları ise beyaz altın, honey gold (bal rengi altın) ve rose altın olarak sıralanabilir. Altın rengi takılar nasıl kombinlenir sorusuna cevap ise çok zor değil. Öncelikle söylemeliyiz ki markamzın imza rengi olan honey gold, rose altın ve sarı altın arasında bir geçiş tonudur. Bal rengi altın takılarınızı altının diğer bütün tonlarıyla kombinleyebilirsiniz.

Beyaz altın ve sarı altın başlı başına dikkat çekici ve iddialı tonlardandır, bu nedenle hangi altın takıyı hangi altın takı ile birleştireceğiniz daha hassas bir karar olabilir. Örneğin boynunuzu altın kolyelerle donatmak istiyorsanız minimal ve zarif tasarımlı kolyelerden altının dilediğiniz tonlarını bir araya getirebilirsiniz. Yüzük tercihlerinizde ise varsa alyansınızın rengine uyumlu başka yüzükler tercih etmenizi öneririz. Alyans seçimi ve kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Alyans Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Çoklu Mücevher Önerileri

Takı takma trendlerinde üst üste birkaç tane takı takmak kadınlar arasında sıkça tercih edilenler arasındadır. Üst üste kolyeler, birkaç parmağa takılan yüzükler bunun en güzel örneklerinden. Çoklu mücevher kullanırken dikkat edilecek başlıca şey elbette mücevherlerin kıyafetlerinizle kalabalık bir görüntü oluşturmadan şıklığınıza zarar vermemesidir. Örneğin yakası açık bir bluz giydiyseniz üst üste ince ve zarif altın kolyeler takmak oldukça klas durabilir. Kalıpların dışına çıkıp tüm dikkatleri mücevherlerinizde toplamak istiyorsanız cesur olun ve çoklu mücevherlerin zengin görüntüsünden yararlanın! Yeni bir soluk arayışındaysanız da renkli tektaşları korkmadan birbiriyle eşleştirebilirsiniz. Aynı anda spinel taşını farklı tonlarını tektaş yüzük olarak takabilirsiniz. Benzer şekilde bileğinizde de çoklu mücevher stilinden yararlanabilirsiniz. İki üç tane zarif altın bileklik kullanmayı deneyin.

Çoklu mücevherler, pırlanta yüzük, tektaş yüzük


Stilinizi Mücevherlerle Tamamlayın ve Şıklığı Yakalayın

Unutmayın ki kıyafetlerin tamamlayıcısı takılardır. Siz de şıklığınıza önem veriyorsanız mücevherlerin gücünden yararlanın ve ışıltınızı hiç eksik etmeyin. Pırlantalar akla ilk gelen takılardan olsa da safir ve morganite başta olmak üzere renkli taşlardan özenle tasarlanmış mücevherlere de yer verin. Eğer nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız en çok tercih edilenler koleksiyonumuza bakabilirsiniz.

← Sonraki Gönderi Önceki Gönderi →